Overthinking, frici şi de ce nu acţionăm

12049381_908203025894361_5735725653605707081_n

Dacă prietenii  actuali te vor părăsi? Dacă, în drum spre casă, un meteorit  va cădea brusc din cer şi te va omorî? Dacă vei constata că suferi de o boală incurabilă? Dacă viaţa ta se va compromite de la un lucruşor pe care l-ai zis/făcut acum câteva luni?

Am exagerat, doar puţin, cu toate presupunerile de mai sus, dar îmi place să cred că nu sunt singura nebună care îşi proiectează în cap situaţii imposibile şi le analizează de o mulţime de ori. Atât negative, cât şi favorabile. Şi se gândeşte la ele şi “despică firul în patru” şi îşi dă seama că îşi face rău şi că, de fapt, nu are enşpe mii de probleme. Sunt doar chestiuni ipotetice.

Mi-a luat destul de mult să conştientizez faptul că fricile astea puerile te împiedică din a-ţi trăi într-adevăr viaţa. De ce să nu faci ceva la care te-ai tot gândit?  Îţi asumi, nu contează că există riscul să o dai puţin în penibil. Îţi faci curaj si BUM. Poate micul tău univers se schimbă.

Am învăţat cu  greu că dacă stai în întuneric şi doar îţi închipui scenarii nu vei beneficia de nimic. Aşa că de ce să nu încerci, totuşi? Nu mă apucă des cheful de speech-uri motivaţionale şi abia mă picep să îmi stimulez propria persoană, aşa că nu prea am capacitatea de a le-o transmite şi altora.Cu toate astea, am rare momente în care mă simt un fel de motivational speaker.

Nu e uşor  să acţionezi aşa, pur şi simplu. Dar cred că indiferent de rezultat ai de câştigat. Nu iese nimic, înveţi. Ce? Că poţi să spargi gheaţa şi să te duci acolo să arăţi cine eşti. Self-esteem-ul creşte automat.

Clişeic sau nu, viaţa chiar e prea scurtă ca să te afunzi într-o groapă cu frici care te vor mânca de viu.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s