Text cu sirop și melancolie

anigif

A trecut ceva de la ultima siropoșenie pe care am scris-o. Poate pentru că viața mea e atât de dezordonată și mă aflu într-un cerc vicios și complicat. Sau pur și simplu nu am mai simțit aceasă nevoie de a-mi exprima trăirile în metafore.

Dar te mai apucă și nostalgia care disecă niște răni mai vechi. Sau un fel ciudat de regret. Și simți că ți se rupe carnea și-ți curg niște siruri de sânge când îți amintești cum erai la un moment dat. Cum era totul în jur. Cum te regăseai într-o oarecare stabilitate și te bucurai de îmbrățisări fierbinți. Azi tremuri. Și știi că ai trecut printr-o suferință care aproape că te-a omorât, dar gândurile tale se mai întorc din când în când la trecut. Ca să te mai zdruncine puțin. Dar ai încercat să faci pace, să fii împăcată cu tine.

La dracu’ cu toate mantrele și citatele motivaționale și clișeele. Uneori chiar sunt adevărate. Da’ când te simți ca un căcat, ca ultimul om de pe planetă, poți să auzi sute de propoziții d-astea care ar trebui să te ajute. Pentru că, surpriză sau nu, când ești în prăpastie nu mai auzi bine. Imaginează-ți puțin. Toți ceilalți sunt undeva sus, iar tu stai într-un oarecare infern pe care încă n-ai ajuns să-l conduci. Vezi să nu te dea afară că-i inunzi cu lacrimile tale sărate de prințesă ținută în puf. Dar ei habar n-au că rozul s-a schimbat în gri murdar șobolan și că n-ai un rezervor infinit de lacrimi care să-ți spele cearcănele.

Nu ai certitudine vizavi de aproape nimic din viața mea și asta te sperie teribil. Prezentul, oamenii, viitorul. Unde, când, cum, dacă. Sunt cuvinte frecvente în vocabular și în creier. Ca și cum ai avea setat autocorrectul prost și ar veni să te lovească de fiecare dată când vrei să ieși din zona de confort. Și ești un paradox și nu mai înțelegi absolut nimic și tot ce vrei e să fie măcar o dată simplu. S I M P L U. Atât.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s