Scurt detox în Brașov & Bran ft him

_MG_2776

Sunt o iubitoare declarată a escapadelor în locuri drăguțe, unde să nu te gândești deloc la problemele din fiecare zi și să nu ai nimic de făcut – poate doar să decizi ce vrei să mănânci. Știi ce vreau să zic, zilele alea în care nu contează când te dai jos sau ce urmează să faci, pentru că totul e pe chill și veselie. Sau aproape pe acolo. Aventurile astea sunt și mai importante când te afli într-o relație la distanță, unde timpul petrecut împreună este redus considerabil. Așa că am fost happy să stau câteva zile cu iubitul meu minunat și să fim copii ciudăței. Treaba asta îmi face bine, psihic.

_MG_2810

_MG_2809

Nu m-am declarat o mare fană a Brașovului, dar de data asta îmi retrag opiniile negative – poate prezența lui a avut o mică influență. Cum e să pleci cu trenul la munte de Paște? Fun, aș putea spune. Am stat pentru prima dată la un hostel, iar experiența asta (surprinzătoare într-un mod bun) va avea un articol special, pentru că am impresia că va fi util.

_MG_2703

_MG_2757

Despre pozele cu care fac spam pe Instagram de câteva zile nu prea am ce să zic, am început să învăt două setări la DSLR. Also, my boyfriend best boyfriend mi-a luat un aparat foto pe film, pentru că știa că mă țin de anul trecut să devin hipsteriță la modul ăsta. Și despre asta tot într-un articol viitor. Nu spun acum decât că înveți destul de multe când începi să tragi pe film.

_MG_2789

Am fost pentru prima dată la Castelul Bran – da, shame on me, am 20j de ani și nu am călătorit aproape deloc, so fac asta mai  intens de vara trecută – și am rămas puțin dezamăgită. Povestea începe așa, tl;dr sper. Ca să ajungi din Brașov în Bran, trebuie să iei autobuzul de la Autogara 2. Adică un loc care seamănă cu gara din Ciulnița (adică ușor apocaliptic). Biletul este 8 lei și se cumpără direct din autobuz, arată ușor mai mult comunist, pe drum vezi munți și oi. (un fel de la drepta oi, la stânga oi, sry nu sunt chiar amuzantă). Ajungi direct în centru, adică lângă castel. Intrarea se face printr-un bazar care arată ca un bâlci dubios, dar nu am văzut niciun indicator care să îți arate asta – dar e okay, dacă ocolești abia te mai plimbi. Taxa de intrare este 40 de lei, 25 dacă ești student (bine, asta nu include turul ghidat cu liftul unde te întâlnești cu Vlad Țepeș și Regina Maria, dar e okay).

_MG_2738

_MG_2725.JPG

Vibe-ul vechi e mișto și am înțeles foarte bine asta, doar că pe alocuri nu simți sau vezi nimic wow. Nu știu dacă mă așteptam eu la altceva, dar pur și simplu nu m-a prins foarte tare – nici măcar toată promovarea asta cu Dracula, adică într-o cameră erau lipite postere cu filme cu el, pe bune. Oricum, gemulețele și arhitectura gotică mi-au plăcut. Also, dacă ești claustrofob te va apuca puțin panica, pentru că trebuie să treci prin scara secretă sau ceva de felul ăsta, un spațiu mic și îngust din piatră. Dar e okay, supraviețuiești. Era să uit, afară se află o fântână în care lumea aruncă bănuți. Sau bancnote. Horror.

_MG_2718

Curtea castelului e drăguță, ai un lac și iarbă verde și de afară clădirea chiar mi-a plăcut. Poate că sunt eu cârcotașă și mă iau prea mult de monumentele emblematice ale țării noastre. Nu am zis că nu mi-a plăcut, am spus doar că nu m-a impresionat în mod special. Nici iubitul meu nu a fost dată pe spate de asta, așa că nu sunt eu singura care nu a fost dată pe spate de aici. Că vorbeam mai sus despre bazar, lângă el era ceva târg etnografic de unde ne-am făcut brățări matching de piele pe care a scris o tanti cu tuș – că put nu am mai luat în considerare. În plus, nu e cea mai bună idee să te duci la Bran în a doua zi de Paște – sau probabil în oricare altă sărbătoare, pentru că era plin de genul ĂLA de oameni. Îl cunoști și tu.

_MG_2714

Piața Unirii din Brașov a fost nice, nu mai fusesem în zona aceea, Also, sunt două stații cu același nume și dacă vrei să iei autobuzul, nu face ca noi – am ajuns din greșeală la capătul de linie al lui 51.

_MG_2795
Cel mai drăguț copil din Bran și niște Photoshop skills

Îmi place super mult când mergem în aventuri și suntem doar noi – și uit, măcar câteva zile, de haosul din capul meu. Asta îmi face bine. Și am observat că pot să renunț și la social media în momentele astea, ceea ce mi se pare un detox complet și necesar. Nu le am prea tare cu fericirea, dar am fost happy și se vede în rânjetul de pe fața mea. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s