Short story despre cum am descoperit fotografia pe film

0000142

Îmi place să cred că sunt artistă, că am acel je ne sais quoi pe care îl transpui în artă – un fel de haos metamorfozat. Până la urmă, după mine, arta trebuie să te facă să simți sau să se nască din exprimarea trăirilor tale. Whatever, trecem peste introducerea ușor dusă în altă parte. Nu mă consider fotograf, pentru că mai am multe de învățat în ceea ce privește tehnica, dar îmi place și cred că uneori chiar am niște cadre bune.

De aproape un an îmi tot spun că voi repara aparatul foto pe film de acasă, dar a ajuns să stea uitat undeva fără să îl duc vreodată la un centru și să devin genul acela de hipsteriță.

Picture this: Cu câteva zile înainte să plecăm în vacanța de Paște la munte, iubitul meu minunat mi-a spus subtil că mi-a luat ceva ce îmi doream de mult timp, fără hinturi or sth. Normal că m-am gândit ca nebuna și am încercat să-mi dau seama fără rezultat. Long story short, am primit un aparat foto pe film, din 1972, care funcționează perfect și are și husa lui de piele. Vintage as fuck. He knows me so well. ❤ 

000005

0000122

Mi-a luat puțin să mă obișnuiesc cu faptul că nu e absolut nimic digital și orice setare pe care o fac se va reflecta abia când developez filmul. Also, setările sunt mai grele decât par – m-am uitat printr-o cărticică veche despre tehnică și am căutat puțin pe net, dar încă mai am de învățat.

000011

0000162

Am făcut un research despre unde pot merge să developez filmul  – chiar dacă data viitoare mă voi duce la mine în oraș și îmi voi cumpăra film tot de acolo – și am aflat de Kodak Lahovari, unde e un nene foarte drăguț care mi-a și explicat chestii. Așa am aflat că de fapt CHAIKA 3  – care aparent înseamnă pescăruș în rusă și e și numele primei femei cosmonaut din Rusia – are de fapt jumătate de cadru, adică pe o poziție de film intră de fapt două poze aka cum mi-am consumat inutil aproximativ jumătate din film. Next time știu, 72 de poze here I come. Am mai descoperit că mă bate puțin tehnica și că filmul ăsta nu reacționează prea bine la lumină – also, nici la distanță prea mare.

0000132

0000102

Am selectat aici câteva dintre poze, zic eu cele mai bune. Ce cuplu de artiști suntem. We’re cute af. Am mai constatat și că nu prea contează ce fotografiezi pe film, pentru că are un vibe. Vreau să învăț și chiar să mă ocup de asta, gen să nu mi las aparatul într un colț să se pună praful pe el. Hobby-uri noi.

000004

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s