Primul fail în lumea joburilor sau decizii (im)ature

_MG_3045

Articolul ăsta se putea numi și „Am încercat să fiu fundraiser și mi-am dat seama că nu e de mine”, dar am zis să-mi păstrez tone of voice-ul. 

Îmi place să cred că nu iau decizii proaste în viață, cel puțin nu așa de des cât să țin prea tare cont de ele, dacă nu pui aspectele minore de tipul mersului la curs sau seminar și altele similare. Cred că mi-am format de prin liceu mindsetul ăsta despre regrete și inutilitatea lor că oricum tot înveți ceva și îți asumi și maturizare bla bla. Sau asta vine doar din anxietate și faptul că analizez orice de câteva sute de ori. Same shit.

O scurtă poveste despre cum Betty se bagă într-o prostie de bunăvoie și reușește să iasă singură din ea. Sau despre maturizare, cred.

Mă tot plâng aici de ceva vreme că vreau să îmi găsesc jobul vieții care să se potrivească perfect cu mine pe toate planurile. Dar, până să ating gradul maxim de compatibilitate în domeniul freelancingului pe care sper că voi putea să îl practic, trebuie să mă adaptez și să încerc să îmi dezvolt potențialul plus să câștig și niște bani cu skilluri relativ reduse, având în vedere că am 20 de ani și nu toți ne naștem cu talent neșlefuit care zace acolo și gata. Sau, cine știe, n-am căutat eu încă unde trebuia. Whatever.

Ca să îți faci o idee de cât de prost pot să gândesc uneori, aveam un internship mișto unde învățam chestii din domeniul meu, de unde m-am hotărât din niște motive nu foarte sigure să plec. Și tot cu aceeași gândire m-am dus din proprie inițiativă să mă fac fundraiser, că o să fie fun, o să fac un bine, chestii din astea. Să se înțeleagă, eu sunt genul ăla de om care nu ia nici măcar un flyer decât foarte rar, dacă mă interesează în mod special. Așa că imaginează-ți cum m-am dus eu cu toată încrederea, gândindu-mă că e ceva nou care îmi va dezvolta alte abilități. Long story short, eu și abordatul străinilor pe stradă nu prea ne potrivim, probabil doar dacă sunt discuții despre marijuana sau ceva. Ce faci când constați că te-ai băgat într-un job care nu îți place în primele zile? Speri să poți să ieși sau să te adaptezi. Sau cum am fost dată afară/mi-am dat demisia pentru prima dată după o săptămână.

Am învățat că pot să gestionez deciziile proaste matur și că ar trebui să îmi aleg mai atent locul de muncă. Also, că fundraisingul nu este pentru mine și că domeniul advertisingului și al comunicării în general îmi place. Bonus: citește aici ceva mișto.

Peace și nu faceți ca mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s