27 de ore în Sighișoara

_MG_4516

De ce să te trezești la 4 dimineața într-o sâmbătă? Ca să pleci la Sighișoara într-un scurt trip pe care îl așteptai de dinainte să înceapă facultatea. Am mai zis, mie mi se pare mai mișto să pleci mai des și să stai mai puțin decât să ai o singură vacanță pe an; also, încă nu am bani de locuri extra fancy, dar cred că încep să gestionez mai bine the low budget travelling thing. Și mă bucur super mult că iubitul meu e pe aceeași lungime de undă în aceste plecări de nebuni relativ spontane. 

Pentru mine sunt importante călătoriile astea ca să ies din rutina mea și să simt că fac ceva cu viața mea. De aceea, probabil, prefer de obicei să merg în locuri noi. Poate sunt niște sechele de la faptul că în copilărie nu am călătorit sau poate ăsta e genul de adult în care mă transform. Oricum, îmi place.

Drum

Dacă vrei să iei trenul din București, vestea proastă e că trebuie să pleci la 6:05 ca să ajungi pe la prânz, dar măcar poți să vezi răsăritul în munți. Cred că astea sunt momentele în care sunt eu cel mai matinală, atunci când trebuie să plec undeva. Am rămas surprinsă că trenul a ajuns chiar cu aproape 10 minute mai devreme, după ce eram deja obișnuită cu întârzieri. În plus, gara m-a uimit, în sensul că e mare și curată și primitoare, you know, cam cum ar trebui să fie o gară normală. Trenul de întors e pe la 13:50, ceea ce înseamnă că am avut cam 27 de ore să vizităm orășelul și să dormim, dar cred că a fost aproximativ suficient.

_MG_4641

Cazare

Pot să mă consider oficial Regina Cazărilor, pentru că mi-am dezvoltat un hobby din a răsfoi Booking și Airbnb și de obicei facem rezervarea cu ceva timp înainte și reușesc să găsesc cazări drăguțe cu raport bun calitate – preț. Casa Adalmo a fost cosy și friendly, decorată foarte drăguț, clean af, cu host nice și aproape de centru (mă rog, cam orice e aproape de centru :D)

Ce am vizitat?

Centrul/cetatea unde am prins un apus frumos roz ca în poza asta.

_MG_4501

Turnul cu Ceas, în care inițial credeam că îmi va fi frică să mă urc, având în vedere că sunt destul de claustrofobă și aveam ca punct de reper Moscheea din Constanța, dar frica mea s-a dovedit inutilă, pentru că scările sunt mai mult decât încăpătoare. Biletele pentru studenți sunt 4 lei parcă. Turnul are cinci etaje și la fiecare există diverse încăperi de vizitat cu încărcătură istorică, cred că obiectele mele preferate au fost o machetă în miniatură a cetății, accesorii medicinale de câteva secole și niște dulapuri pictate super detaliat. În plus, mecanismul mare al ceasului m-a impresionat. Și cu o seară înainte îl văzusem pe „omulețul” care bate la oră fixă și a fost fix entuziasm din ăla de copii. 

_MG_4604

_MG_4693

_MG_4466

Muzeul Armelor a fost interesant, mai ales dacă ești mare fan al acestui gen de istorie. Nu eu, obvi.

Cimitirul. Da, suntem fun în excursii. Auzisem despre el și știam că e interesant, dar abia când am ajuns acolo am constatat cât de royal/bine e îngrijit și cât respect aveau oamenii ăia pentru morți, având în vedere că totul era aranjat cu super mult bun gust și nu era nimic kitschos, mai mult ca într-un muzeu cu cruci – monument vechi și încărcătură emoțională. Destul de inspiring și morbid în același timp, Bacovia ar fi mândru.

_MG_4706

_MG_4480

Străduțele colorate, despre care știam că mă vor lovi, mai ales toți pereții roz. Sighișoara are o slăbiciune pentru păpușile creepy din câte am observat.

Mi-a plăcut, încerc să nu fiu cârcotașă și dezamăgită de toate așteptările din capul meu, nu a fost chiar așa wow cum îmi imaginam, dar mi-a plăcut. 

_MG_4477

Unde să mănânci?

La Perla, unde decorul e mișto și au canapele verzi din imitație de piele și unde cred că e așa mișto doar seara; also, am mâncat o pizza cu cel mai bun salam ever și dacă te așezi la geam ai un vibe mai romantique. 

Concordia  – omleta genială la micul dejun și terasă drăguțică.

Îmi place mult când plecăm doar noi doi în aventuri și descoperim locuri. Pozele astea vorbesc mai mult decât mine. 

_MG_4547

Am mai spus-o, dar poate cineva să mă plătească să călătoresc și să fac reviews, pretty please? 

You can check my Instagram too.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s